Diplomamentő II. program az egyetemen!

Utolsó módosítás: 2018. augusztus 27.

Siessen, a pályázatok elbírálása beérkezési sorrendben történik!

 

Újra útjára indul a korábban rendkívül sikeres diplomamentő program! Az OFA Nonprofit Kft. által meghirdetett Diplomamentő II. program célja ezúttal is a nyelvvizsga hiányában diplomával még nem rendelkező, záróvizsgájukat hazai felsőoktatásban teljesített, de hallgatói jogviszonyban már nem állók nyelvi képzésbe vonása.

Az új programban országosan körülbelül 1300 fő vehet részt. Az Eszterházy Károly Egyetemen a képzésre jelentkezők választhatják csoportos (2-5 fő közötti vagy 6 fő fölötti létszámú) vagy egyéni felkészítéseinket.

Az angol és német nyelvű képzések két helyszínen, az egri és gyöngyösi campuson 2018. október közepétől indulhatnak, és 2019. december 31-ig kell lezárulniuk.

A támogatás mértéke fejenként legfeljebb 300 ezer forint lehet. A támogatottaknak legkésőbb 2020. március 31-ig be kell mutatniuk a megszerzett nyelvvizsga bizonyítványukat és az az alapján kiadott diplomájukat, ellenkező esetben vissza kell fizetniük a képzési támogatást.

A nyelvvizsga díja a támogatott pályázót terheli (de a 35 év alattiaknak utólag visszatéríthető lásd: https://iki.uni-eszterhazy.hu/hu/iki/nyelvvizsgak/origo/c/a-sikeres-nyelvvizsga-dija-2018-tol-visszateritheto-)

Ki pályázhat a programra?
Olyan uniós polgár (természetes személy), aki:
a) államvizsgáját hazai felsőoktatásban sikeresen teljesítette és erről rendelkezik a felsőoktatási intézmény által kiállított eredeti igazolással, amely szerint diplomáját a nyelvvizsga hiánya miatt nem szerezte meg;
b) felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban nem áll;
c) államilag elismert nyelvvizsga szükséges a hazai felsőoktatásban megszerzendő diplomájához;
d) a sikeres nyelvvizsgát követően átveheti diplomáját;
e) rendelkezik a képzés bemeneti szintjének megfelelő tudásszinttel abból a nyelvből, amelyből jelentkezni kíván az államilag elismert nyelvvizsgára, mely előzetes tudásmérést a képző intézmény végez el;
f) a Diplomamentő Program keretében még nem részesült támogatásban.
Nem érvényes a jelentkezése annak, aki a fent leírtaknak nem felel meg.

A pályázás folyamata
A www.ofa.hu oldalról is elérhető FORRÁSTÁR-ban (www.forrastar.hu) történő regisztrációval, az ott megadott útmutató segítségével történik. A pályázó egy egyedi azonosítószámot kap (regisztrációs kód), amellyel a későbbiek során azonosítható lesz a rendszerben.

A pályázati felület megnyitásának tervezett időpontja 2018. szeptember 3. (hétfő) 14.00 óra.

A felületen található ajánlattételi adatlapot a választott képző intézménnyel közösen kell kitölteni. A pályázat benyújtásának időpontja az az időpont, amikor az egyén a FORRÁSTÁR rendszerébe feltölt minden, a pályázáshoz szükséges dokumentumot, adatot és a pályázatát véglegesíti. Ezen időpont szolgál referenciaként a pályázó jelentkezésének időpontjaként.
A pályázatokat beérkezési sorrendben bírálják, a rendelkezésre álló forrás (400 millió Ft) kimerüléséig fogadják be.

Az előzetes tudásmérés alapján tudjuk meghatározni a sikeres nyelvvizsgához szükséges óraszámot és a képzés időtartamát.
Szintfelmérésre az Eszterházy Károly Egyetem Idegen Nyelvi Kompetencia Irodájában 2018. augusztus 28-tól lehet jelentkezni személyesen, telefonon: 06 36 520 491 vagy e-mailben: nyelvvizsga@uni-eszterhazy.hu


Keressen minket bizalommal! Segítségre leszünk, hogy az elsők közt pályázhasson és sikeres nyelvvizsgát tegyen!

 

 


< Vissza