Idegen Nyelvi Kompetencia Iroda

Utolsó módosítás: 2019. március 26.

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm az Idegen Nyelvi Kompetencia Iroda honlapján!
Irodánk két fő feladata közül az egyik, hogy az egyetem nem idegen nyelv szakos hallgatói számára idegen nyelvi képzést biztosítson.
Megalakulásunk óta folyamatosan bővítjük képzési palettánkat, mind az általános, mind a szaknyelvi kurzuskínálatunk terén. Jelenleg általános nyelvből az angol, német és francia mellett már oroszból és kínaiból is indítunk kurzusokat, valamint a korábbi gazdasági (üzleti, idegenforgalmi) szaknyelvi angol és német mellett igény szerint már egyéb szaknyelveket (pl. informatikai angol és idegenforgalmi orosz) is kínálunk.
A Nemzetközi Kapcsolatok Központja dolgozóiként mi látjuk el az intézményünkben tanuló külföldi hallgatók magyar mint idegen nyelv oktatását is.
Legújabb célkitűzésünk az intézmény oktatóinak segítése idegen nyelvű tudományos előadásaik és kurzusaik megtartásában. Ez az ún. idegen nyelvi coaching (mentor-) programunk, amelyről további információkat a MENTORPROGRAM menüpontra kattintva olvashat.
Másik fő feladatunk a nyelvi szolgáltatásainkra összpontosul.
Egri, gyöngyösi, jászberényi és sárospataki munkatársaimmal arra törekszünk, hogy magas szakmai színvonalon lássuk el nyelvi szolgáltatásainkat. Irodánk 2014-ben jött létre azzal a céllal, hogy az egyetem szellemi kapacitásaira, kiváló infrastruktúrájára alapozva minőségi nyelvi és interkulturális szolgáltatásokat nyújtson nemcsak az egyetem egységei, hanem külső partnerek számára is. Napjainkban egy nyitott felsőoktatási intézmény sikerességének alapvető feltétele, hogy szoros és aktív együttműködést alakítson ki mind regionális, mind nemzetközi szinten. Így törekszünk arra, hogy jó együttműködés alakuljon ki a régió és elsősorban a város cégeivel, közintézményeivel és civil szervezeteivel. E cél elérése érdekében 2014 júliusában létrehoztuk az Észak-magyarországi Idegen Nyelvi és Innovációs Klasztert, melyhez eddig 20 cég, intézmény csatlakozott. Kiváló kapcsolatokat ápolunk a város általános és középiskoláival, kölcsönösen segítjük egymás tevékenységét. Ezen tevékenységeinket részletesebben a NYELVI SZOLGÁLTATÁSOK menüre kattintva ismerheti meg.
Amennyiben valamelyik szolgáltásunk felkeltette érdeklődését, nagyszerű csapatunk valamint naprakész honlapunk segítségére lesz. Kellemes böngészést kívánok!

Király Krisztina
csoportvezető
Szakmai önéletrajz
e-mail: kiraly.krisztina@uni-eszterhazy.hu
tel: +36 36 520-491
iroda: B 323

 

Mészáros Melinda
vizsgaszervező
e-mail: nyelvvizsga@uni-eszterhazy.hu
tel: +36 36 520-491
iroda: B-323

3300 Eger, Egészségház u. 4.

 


< Vissza