Idegen Nyelvi Kommunikációs Intézet

Utolsó módosítás: 2017. március 08.

Üdvözöljük Az Idegen Nyelvi Kommunikációs Intézet honlapján!

Az IDEGEN NYELVI KOMMUNIKÁCIÓS INTÉZET (IKI) 2013. szeptember 1-jén alakult az intézményben évtizedekig működő Idegen Nyelvi Lektorátus, valamint a Gazdaságtudományi Intézetben 2000-ben létrehozott Szakmai Idegen Nyelvi Csoport munkatársaiból. Kollégáink számos akkreditált nyelvvizsgarendszer tapasztalt nyelvvizsgáztatói (pl. ORIGO, ECL, BGF).
Intézetünk elsődleges feladata, hogy az egyetem nem idegen nyelv szakos hallgatói számára idegen nyelvi képzést biztosítson.
Megalakulásunk óta folyamatosan bővítjük képzési palettánkat, mind az általános, mind a szaknyelvi kurzuskínálatunk terén. Jelenleg általános nyelvből az angol, német és francia mellett már oroszból és kínaiból is indítunk kurzusokat, valamint a korábbi gazdasági (üzleti, idegenforgalmi) szaknyelvi angol és német mellett igény szerint már egyéb szaknyelveket (pl. informatikai angol és idegenforgalmi orosz) is kínálunk.
Emellett mi látjuk el az intézményünkben tanuló külföldi hallgatók magyar mint idegen nyelv oktatását is.
Legújabb célkitűzésünk az intézmény oktatóinak segítése idegen nyelvű tudományos előadásaik és kurzusaik megtartásában. Ez az ún. idegen nyelvi coaching (mentor-) programunk, amelyről további információkat a MENTORPROGRAM menüpontra kattintva olvashat.


 Dr. Szép Beáta

főiskolai docens, intézetvezető

szakmai önéletrajz

publikációk
e-mail: szep.beata@uni-eszterhazy.hu
tel: +36 36 520-400/2217
iroda: ÉK-203

 Mészáros Melinda

ügyintéző
e-mail: idnyelvintezet@ektf.hu
tel: +36 36 520-491
iroda: B-323


< Vissza